Welcome in Odense! - Reisverslag uit Odense, Denemarken van Mariska Vossen - WaarBenJij.nu Welcome in Odense! - Reisverslag uit Odense, Denemarken van Mariska Vossen - WaarBenJij.nu

Welcome in Odense!

Blijf op de hoogte en volg Mariska

17 Augustus 2012 | Denemarken, Odense

Yeah ik ben veilig aangekomen en mijn eerste dag in odense (lees: eunse) zit erop. De reis was dit keer veel beter en minder lang doordat ik nu wel kon slapen. Mijn buddy, Line, stond op me te wachten en gelukkig herkende ze me meteen. Ze is super aardig en enthousiast en is met me meegegaan naar huis. Gelukkig had zij de sleutels al gehaald anders moesten we wachten tot 11 uur. Ik dacht dat ik een kamertje zou krijgen, nou het is een heel huis, ik vind het zelf een beetje vergelijkbaar met een centerparcsbungalow. Beneden woonkamer, keuken, washok, wc en grote tuin (met mijn nieuwe huisdier: de naaktslak). Boven 4 kamers en een badkamer. Het huis is prima op een paar minpuntjes na. De douche heeft geen douchegordijn waardoor de badkamer gister een zwembad was. En we hebben ook geen gordijnen beneden daarom hebben ze alle ramen dichtgetimmerd met houten planken. Heel lelijk en vervelend want ik heb weinig/geen daglicht beneden. Maaar ze zouden het vandaag of maandag op komen lossen en volgens Line betekent vandaag of maandag ook echt vandaag of maandag hier in Denemarken. We will see!

Ik dacht dus dat ik in een flat zou wonen maar ik woon op een soort park, elk park heeft zijn eigen naam, waar allemaal huizen en flatten staan, een soort wijkje dus. Heel leuk maar wel zoeken waar nu studenten zitten, er lopen verder heel veel buitenlanders rond en blijkbaar wonen er veel studenten maar die zullen dan nog wel komen. Gister ben ik op bezoek geweest bij andere studenten en 's avonds ben ik met een student de stad in gegaan. Maar helaas, in Denemarken bestaat er geen donderdagavond zoals in Nederland. Line was ook erg verbaasd 'huh, hoeven jullie niet naar school op vrijdag??'.

Van Deens begrijp ik weinig tot niets. Het lezen gaat eigenlijk wel prima maar zodra ze beginnen te praten slikken ze alles in en valt er weinig van te maken. Ik heb wel al typisch Deens gegeten. Zwart brood, gezond en lekker en Koldskal(met een rondje op de a). Dit is een soort yoghurt en koekjes die naar cakejes smaken en die doe je er dan in. Heel lekker en vanaf nu mijn nieuwe ontbijt. Oh en het water is hier echt vies! Ze zeggen dat het drinkwater is maar ik proef vanalles wat ik in het Hollandse water niet proef..

Vandaag is het mooi weer (gister regende het de hele dag) en blijkbaar is er een groot meer achter mijn tuin dus ik ga de buurt verkennen en vanavond met Line en een vriend van haar uiteten en dan naar de fridaybar op school!

Het was de bedoeling om een kort verslagje te schrijven maar dat is volgens mij al mislukt! ik voeg de foto's toe zodat jullie een beeld hebben van mijn huisje.

indtil det næste gang
Mariska

Oh en mijn adres is:
Bøgeparken 102
5240 Odense, Denemarken

• 17 Augustus 2012 - 12:07

Het Thuisfront:

Hee Mariska, leuk beschreven allemaal, we zijn benieuwd hoe het in het echt allemaal uitziet maar dat zien we volgende week wel, we gaan er saampjes nog een gezellig kort weekje van maken, groetjes en tot next week, paps en mamsie

• 17 Augustus 2012 - 12:23

Laura:

Wow, wat een ruimte... Heel anders dan het verwachte flatje ;) Ziet er mooi uit! Oja, wat fijn om uitgerust aan te komen. Handig zo'n slaaptrein. Maak er een leuke tijd van! Veel plezier!

• 17 Augustus 2012 - 13:10

Marlies Wetemans:

Hoi Mariska,

Fijn om te horen dat alles goed verlopen is.
    Wel luxe, zo"n "centerparcs" bungalow en dat voor 4 maanden.
    Veel plezier nog en voor straks veel succes op school !

Marlies, Wim, Kevin & Nick (die zit nu nog in Zuid-Frankrijk)

• 17 Augustus 2012 - 18:04

Esther:

Hey Mariska,

Dat ziet er leuk uit.... Je zult wel moeten afkicken 1dag minder stappen? Of maak je dat goed door de andere dagen extra lang te gaan?
    Iig heel veel plezier en succes in Denemarke

Iig heel veel plezier en succes in Denemarke

Gr Esther

• 17 Augustus 2012 - 23:00

Mariska Vossen:

Wat een leuke reacties. Marlies had je je kaartje ook op de foto gezien? dankjewel ervoor, heel leuk! haha nee Esther dan ga ik nu maar braaf door de week naar school en in het weekend stappen. X

• 17 Augustus 2012 - 23:00

• 18 Augustus 2012 - 11:35

Marianne Nies-Vosen:

Hallo Mariska,

Ik kreeg van je mam en pap je site. Leuk om het allemaal te volgen. Ga ik ook zeker doen, niet alleen vandaag maar de komende 4 maanden.
    Je kamer ziet er mooi uit. Wat een geluk dat je een heel huis ter beschikking hebt.
    Ik ben benieuwd of je Deens praat als je tegen Kerst weer terug in Nederland bent.

Veel plezier en succes op de school.
    Groetjes, Marianne

• 19 Augustus 2012 - 00:41

Janneke:

Super leuk om alles te lezen lieve! Hoop echt dat je het daar naar je zin hebt, maar volgens mij gaat dat helemaal goed komen!
    Leuke kamer en fijn dat je een groot huis hebt! Geniet er nog van totdat je naar school moet, vooral met je ouders!

Liefs X

• 19 Augustus 2012 - 14:09

Marcel, Monique & Danique:

Dav Mariska,

Erg fijn om te lezen dat het allemaal zo leuk is en dat je een eigen "villa" hebt. Danique vindt het er gezellig uitzien. Ben je al bij het meer geweest? En hoe was het uit eten en de Friday bar?
    Hier is het nu bloedje heet dus we gaan lekker even afkoelen in het zwembadje.
    Veel plezier met het bezoek van het thuisfront!!!!

Heel veel groetjes!!!!!!!

Danique, Monique en Marcel

• 20 Augustus 2012 - 19:45

Mariska Vossen:

@Marcel, Monique en Danique! ja ik hoorde hoe warm het daar was! hier het het heerlijk weer, 30 graden en een windje. Papa en mama zijn net aangekomen en zijn er erg blij mee! Er ligt een groot park achter mijn 'villa' dus dat is heel fijn, op alle muggen na haha. Het uiteten werd een pizzapuntje in het park, alle studenten letten hier heel erg op hun geld ookal krijgen ze maar liefst 900 euro van de overheid! Maar dat was ook heel gezellig, de friday bar heb ik niet meer gedaan omdat ik nog geen fiets had. Maar die is vandaag ook aangekomen dus die gaan we vrijdag opnieuw proberen. En Danique, ik heb mijn kamertje nu nog mooier gemaakt met foto's en daar hangt onze foto ook tussen (die oma ook heeft). Leuk dat jullie mijn site lezen! tot het volgende bericht.
    @ Janneke, jaaa heel snel langskomen dan zie je alles live haha
    @ Marianne, super leuk dat je me gaat volgen, nou dat Deens praten zit er niet in haha, eerst maar een vloeiend Engels leren.

x Mariska

• 22 Augustus 2012 - 13:10

Yvonne:

Wooooo mariska,
    je hebt echt geen woord gelogen over hoe groot het is! fijn man, nu mag ik jaloers zijn op jou!
    Leuk dat je meteen goed opgevangen bent daar.. ik zie aan de foto's dat je al wat andere kent daar..
    nu nog een paar dagen genieten van de rust en dan maandag naar school!
    Tot snel x Yvonne

• 23 Augustus 2012 - 20:50

Lieke:

Hee kun je eens checken of ik in die mailing lijst sta? want ik heb van dit verslag geen mail gehad hoor terwijl ik me de vorige x al had aangemeld for sure!

veel succes maandag op school! als het al een beetje duidelijk is hoe je rooster eruit ziet voor de komende periode moet je mij&eef even laten weten dan kunnen we gaan plannen;-)

als dat zo'n centerparcs huisje is , kun je die dan niet gewoon meenemen naar breda? aaahhhh toeeeee ik doe ook altijd lief tegen jou jeweetzelf !!!! dus bij deze het verzoek